Competenţă

Am experienţa mai multor medii, cunosc bine reacţiile oamenilor faţă de limba română corectă, de la desăvârşita nepăsare faţă de reguli până la intoleranţa aproape isterică faţă de o exprimare nefericită. Amândouă îmi dau fiori. Cred că putem fi riguroşi şi vigilenţi, dar toleranţi şi relaxaţi. Şi ne va fi mult mai bine.

Mă puteţi căuta cu încredere şi vă ajut să îmblânziţi cuvintele. Ne vom asigura împreună că mesajul pe care îl transmiteţi este inspirat şi limpede, corect gramatical şi în conformitate cu normele oficiale ale Academiei Române. Orice mesaj aţi ticluit, scris sau rostit:

  • un mesaj publicitar care va rula zilnic la televizor sau la radio, pe care-l vom vedea expus multă vreme pe o clădire în centrul oraşului sau în mediul online;
  • prezentarea pe care o veţi ţine în faţa colegilor sau a clienţilor voştri;
  • CV-ul care spune totul despre voi şi ar fi bine să o spună cum trebuie;
  • conţinutul unui site.

Dincolo de transmiterea unei informaţii, limba pe care o vorbim este o chestiune de stil. Imaginea nu e făcută doar dintr-un costum bine croit şi o tunsoare potrivită. Felul în care vorbim ne recomandă sau ne descalifică în societate, iar o virgulă nelalocul ei poate strica frumuseţe de mesaj. Şi ar fi păcat.