Cine sunt

Am studiat Literele la Universitatea din Bucureşti şi tot aici mi-am obţinut doctoratul în Lingvistică. În timpul masteratului şi al doctoratului am studiat şi în Franţa, la Universităţile Paris XIII şi Paris VIII, în cadrul unor burse şi stagii de cercetare.

Din 2008, sunt cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române. Tot în 2008 am început să predau, în calitate de colaborator, mai întâi cursuri de limba franceză la Universitatea de Construcţii din Bucureşti, iar mai târziu, din 2011, cursuri de limba română pentru studenţii străini la Universitatea din Bucureşti. Studiile de lingvistică m-au ajutat să gândesc limpede şi organizat, să nu iau nicio informaţie de-a gata şi să înţeleg că limbajul înseamnă mult mai mult decât un simplu intrument de comunicare. Iar lucrul cu studenţii mi-a lăsat libertatea de a forma oameni tineri, uneori cu doar un an sau doi mai mici decât mine, cărora am avut privilegiul să le văd progresele şi cu care am legat prietenii de nădejde.

În 2011 am început să lucrez în presă, din pasiune. Am fost reporter la TVR, la departamentul de Ştiri, unde am întâlnit oameni care mi-au arătat încredere şi de la care am învăţat lucruri pe care nu le găseşti în cărţi, pe care le experimentezi până când devii tot mai bun. La televiziunea naţională am făcut primele mele interviuri şi reportaje şi primele transmisiuni live. Apoi am trăit în ritmul mai alert al unei televiziuni de ştiri. Din 2012 până în 2014 am fost reporter la Digi24, unde am realizat interviuri, reportaje şi transmisiuni live.

Din 2015, sunt reporter la Observator, Antena 1.