coperta aa

CONCURS! Ce mâncare vă aminteşte de copilărie?

7.03.2016
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Bucatele sunt inevitabil legate de oameni, de locuri şi de senzaţii. Iar amintirile culinare sunt printre cele mai puternice pe care le avem. Eu am foarte multe şi, când îmi răsar în minte, vin împreună cu un chip drag, cu un moment din copilărie sau cu un loc fantastic. În dimineaţa asta de pildă îmi amintesc că bunica Ana îmi făcea în copilărie, după somnul de amiază, o porţie mică de macaroane cu multă nucă şi un pic de zahăr. Macaroanele alea parcă vin la pachet cu toată tihna şi veselia mea de atunci. După ce le terminam şi culegeam din farfurie ultima firmitură de nucă, mă apucam de desenat. Şi nu aveam nicio grijă. E suficient să mă gândesc la asta o clipă doar şi mă încarc de linişte şi de încredere.

Vouă ce mâncăruri vă amintesc de momente frumoase şi de oameni pe care îi iubiţi? Ce gusturi v-au marcat copilăria? Ce aţi vrea să gătiţi mai departe copiilor voştri ca să recuperaţi şi să duceţi mai departe o mâncare din familie care v-a bucurat sufletul şi papilele la un moment dat?

Povestiţi-mi într-un comentariu la această postare, începând de azi. Filip şi cu mine vom alege joi doi câştigători, care vor primi câte un album Mesele de odinioară şi câte o invitaţie pentru două persoane la atelierul de sâmbătă. Aşa că dacă vă doriţi să veniţi cu un prieten, cu partenerul sau cu oricine din familie, vă aşteptăm cu drag.

Sâmbătă, 12 martie, la Grand Hotel Continental, Filip şi cu mine vom povesti despre albumul Mesele de odinioară şi, pornind de la el, vom vedea cum mâncau românii în urmă cu un secol, două. Abia aşteptăm să ne întâlnim cu voi.

Succes!

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0